Сумісність із Газовою, Електричною, Склокерамічною плитою
Кавоварка гейзерна Bialetti Moka Express - це чудова кавоварка, яка допоможе вам за лічені хвилини приготувати смачну та натуральну каву у себе на кухні.
Дизайн: ця кавоварка з литого алюмінію з класичним корпусом який залишався незмінним десятиліттями, а в новому кольорі зробить вашу кавоварку оригінальним елементом кожної кухні.
Ємність: 3 чашки (130 мл). Вибираючи розмір кавоварки, майте на увазі, що кавоварка розрахована на приготування повного обсягу кави на який вона розрахована.
Використання: Bialetti Moka Express підходить для газових і електричних плит. Для індукційних плит використовуйте модель Bialetti Moka Induction.
Догляд: мити кавоварку вручну, без будь-яких миючих засобів. Не мити в посудомийній машині.Форма і дизайн
Дизайн цього чайника для еспресо неодноразово поліпшувався протягом багатьох років, щоб зробити його більш ергономічним і елегантним. Одночасно були збережені функціональні особливості, які сприяли простоті кавоварки для еспресо:
збірна камера,
алюмінієвий бойлер
унікальний, простий в управлінні та легко очищається клапан.
Як приготувати каву з кавоваркою мока?Заповніть нижню камеру кавоварки водою кімнатної температури (до рівня запобіжного клапана).
Виберіть свій улюблений мелену каву (рекомендований рівень помолу: спеціально призначений для кавоварки мока, але не занадто дрібний!). Заповніть фільтр для меленої кави — каву спресовувати не треба.
Поставте кавоварку мока на плиту (ручка не повинна бути прямо над джерелом тепла). Встановіть низький рівень нагріву — варто почекати ще кілька хвилин для кращого смаку кави. Коли верхня камера заповниться завареною кавою, вимкніть нагрів.
І важливий момент — дегустація! Кава смачніша, якщо пити відразу!
Принцип дії Гейзерної кавоварки Bialetti При підвищенні температури у нижньому резервуарі утворюється пара. Високий тиск буквально виштовхує окріп через фільтр сито, в якому насипана мелена кава. Під час проходу гарячої води через каву і відбувається процес приготування кави. Молота кава насичує воду смаком та ароматом. Після цього кава через трубку потрапляє у верхній резервуар. На нижній частині кавника розташований спеціальний запобіжний клапан для аварійного випуску пари – обов'язкова деталь у пристрої, що працює з високим тиском. Цей клапан використовується як позначка для кількості води. Не можна наливати воду вище за цей клапан Секрети приготування кави в гейзерній кавоварці Bialetti Хоча сам процес приготування кави у гейзері здається дуже простим. Існує кілька секретів та тонкощів у рецептах кави в гейзерній кавоварці.
Використовуйте співвідношення кави до води десь 1 до 12
Можна використовувати теплу воду для скорочення часу приготування (це прибере неприємну гіркоту)
Можна додати спеції до кави, перед тим як ставите кавоварку на вогонь
Щоб отримати в гейзерній кавоварці каву з пінкою, добре збийте в чашці невелику кількість готового напою. Потім доливайте до цієї суміші решту кави.
Не доводьте процес до характерного шипіння кавника – цей звук означає, що вода вже пішла.
Краще вимкнути плиту на піку приготування моки та залишити кавоварку на хвилину
Намагайтеся не перетримувати каву і не перегрівати її, щоб уникнути гіркоти в напої.