Пуровер Hario V60 02 (полипропилен) дуже зручний і практичний аксесуар для приготування кави альтернативним способом. Він дуже простий у використанні, за допомогою такого пуровера Ви зможете потішити себе ароматним напоєм у будь-який момент. Пуровер — дуже популярний альтернативний метод заварювання кави у світі, завоював він свою популярність завдяки простоті використання й економії часу, адже не у всіх є час вранці приготувати каву в турці або якимсь іншим тривалішим способом. Дуже легко миється.
Пуровер Hario V60 з поліпропіленуПуровер із поліпропілену вирізняються низькою теплопровідністю, вони не забирають тепло в гарячої води. Процес заварювання проходить за постійної температури, це дає змогу точно розрахувати час приготування й отримувати стабільну чашку. Такі моделі легкі та міцні, їх зручно взяти із собою в поїздку.
Основні переваги Воронкиз ПоліпропіленуНизька теплопровідність
Доступна ціна
Міцність
Легкість;
Економія води та часу, витраченого на приготування кави.
Що таке Пуровер V60 і як у ньому готувати каву? Пуровер це альтернативний метод заварювання кави, у якому використовується спеціальний девайс у формі воронки. Приготування кави в пуровері дуже схоже на процес приготування кави в кемексі, але має свої переваги. Такий метод добре допомагає розкривати квіткові, ягідні та фруктові аромати. Класична порція кави для воронки Hario на 1 порцію 15 грамів на 240 мл води. Оптимальне співвідношення кави до кількості води, яку ви використовуєте 1 до 16 (це не обовязкове правило й співвідношення може змінюватися залежно від рецепта). Помел варто використовувати досить великий, більш великий, ніж для еспресо та гейзерної кавоварки, але дрібніший, ніж для френч преса. Ваш головний орієнтир — час заварювання, відштовхуючись від нього, підбирайте помел. Якщо вода через каву проливається дуже довго — помел потрібно зробити більшим, якщо дуже швидко — дрібнішим. У разі зміни кількості використовуваної кави, так само потрібно буде поміняти розмір помелу, оскільки швидкість проливання теж зміниться. Чим більше кави ви використовуєте, тим більшу помел потрібно використовувати. Оптимальна температура для приготування кави в пурівері 90-95 °C.
Як готувати каву в пуроверіЗакип'ятіть воду. Найоптимальніша температура від 92 до 96 °C.
Відміряйте каву з розрахунком 6-10 грамів на кожні 100 мл. води.
Подрібніть кавові зерна до середньо-дрібного помелу
Поставте пуровер із паперовим фільтром на чашку або будь-яку іншу ємність
Пролийте окріп через фільтр, щоб розігріти його та воронку, приклеїти фільтр до стінок. Злити воду з ємності.
Висипте каву в центр фільтра.
Влийте трохи гарячої води так, щоб змочити мелену каву (вода не має перевищувати рівень кави). Зачекайте 30 сек.
Повільно виливайте воду, що залишилася, рухаючись по спіралі з центру до зовнішньої частини за 2 хв.
Дочекайтеся поки влжа що залишилася у фільтрі стече в ємність. Кава готова!