Відкритий турнір з лате арту у форматі батла на виліт
32
Загальна кількість учасників
500 грн
Вступний внесок з людини
Для кого
Для всіх бажаючих, хто вміє готувати каву та малювати
Локація
м.Чернівці, Bacara Coffee Hub, вул. Чкалова, 21
Судді
Роман Гаєвий
10-річний досвід роботи в HoReCa, 2 з яких за кордоном на круїзному лайнері
Суддя національних змагань
Член асоціації SCA
Учасник міжнародного з'їзду кавових амбасадорів з 23 європейських країн
Співвласник 3-ох кав'ярень
Засновник Barista Hub
Андрій Склянчук
Фіналіст і переможець латеарт батлів: Пітчер кінг та локальних
Фіналіст та віце чемпіон національних чемпіонатів з лате арту
Суддя чемпіонатів
Руслан Карелашвілі
Cold Brew Championship founder since 2016
Barista Games co-founder
Ukraine Latte-Art 2012/ Brewers 2014🥇
Призовий фонд
5 000 грн + підписка на каву
1 місце
2 000 грн + семпл бокс
2 місце
1 000 грн + семпл бокс
3 місце
Програма батлу
29 жовтня 2022
10:30
Зустрічаємось в Bacara Coffee Hub, знайомимось, п’єм каву та готуємось до турніру
11:00 - 16:00
Батл
16:00
Завершуємо батл, визначаємо переможця
17:00 - 23:00
Неформальний нетворкінг в кав’ярні Бакара кава
Велкам дрінк лише для учасників батла
Правила батлу
1
Учаcники шляхом жеребкування діляться на пары, всього 16 пар максимум.
2
Одночасно виступають 2 пари на двох станціях, оснащених усім необхідним інвентарем бариста, кавою та молоком Селянським «Особливе» 2.6% жирності.
3
Учасникам надається у першому раунді 6 хв на виконання малюнків з лате-арт колеса. Кількість чашок обмежується лише часом виконання. Чашки які виконуються поза часом не зараховуються. Чашки подачі Loveramics 300ml. Техніка виконання лише фріпур, етчінг заборонено використовувати.
4
У другому раунді учасники виконують малюнки які задають суперники один одному, надаючи візуальну фотографію та матрицю виконання. Час виконання необмежений, але надаються лише три чашки на виконання, учасники самостійно обирають найкращий варіант. Дозволяється використовувати будь-яку техніку лате арту, та харчові барвники, але не більш ніж 1 колір. Якщо використовується барвник учасник має надати його супернику, необхідну кількість на виконання 3 напоїв.
5
Оцінка малюнків відбувається за фотографією яка робиться не пізніш 2 хвилин з часу виконання малюнка за командою учасника.
6
У фіналі учасники виконують власні, авторські малюнки використовуючи будь-яку техніку лате арту, та барвники але не більш ніж 1 колір. Час виконання обмежений 8 хвилинами, але надаються лише дві чашки на виконання, учасники самостійно обирають найкращий варіант.
7
Забороняється використання додаткових речовин на поверхні напою (какао, кориця та ін.)
8
Учасники самостійно обирають кількість еспресо для напоїв. Помел та дозування будуть налаштовані у часовому проміжку від 20−30 сек, та не більш ніж 0.5 грам від номінального розміру корзини. Учасник може самостійно здійснювати корегування помелу, але йому не надається для цього додатковий час.
9
Порушення правил учасником, автоматично веде до дискваліфікації учасника.
10
Оцінка малюнку проводиться за наступними візуальними параметрами.
Загальне враження
Якість молочної піни та контраст
Симетрія та точність позиціювання елементів
Технічність виконання елементів
Кожен пункт оцінюється від 0−6 балів де:
0 — жахливо
1 — незадовільно
2 — задовільно
3 — добре
4 — дуже добре
5 — відмінно
6 — неймовірно
Загальні положення
1
Кава для змагання Brazil Santos у темному ступені обсмажування, посмажена не пізніш ніж за 2 тижні до змагання.
2
Молоко для змагання надається учаснику для виконання відповідної кількості малюнків зазначених регламентом проведення змагань та буде Lactel 2,5% жирності.
еспресо машина на змаганнях Nuova Simonelli Appia, з робочим тиском 1.2 бара;
Кавомолки Fiorenzato F64E покоління 2022 року, з попередньо налаштованим помелом у співвідношенні 1 до 2, за час від 20 до 30 секунд протікання еспресо;
організатор надає кожному учаснику увесь необхідний інвентар для приготування, на власний розсуд.
5
Оцінка малюнку проводиться за наступними візуальними параметрами.
Загальне враження
Якість молочної піни та контраст
Симетрія та точність позиціювання елементів
Технічність виконання елементів
Кожен пункт оцінюється від 0−6 балів де:
0 — жахливо
1 — незадовільно
2 — задовільно
3 — добре
4 — дуже добре
5 — відмінно
6 — неймовірно
6
Оцінка здійснюється суддями не пізніш ніж за 2 хвилини після виконання (обирання)учасником готового малюнка та команди волонтеру віднести малюнок на оцінку. Учасник має право самостійно віднести чашку з малюнком на оцінку.
7
Учасники самостійно обирають кількість еспресо для напоїв. Помел та дозування будуть налаштовані у часовому проміжку від 20−30 сек, та не більш ніж 0.5 грам від номінального розміру корзини. Учасник може самостійно здійснювати корегування помелу, але йому не надається для цього додатковий час.
8
Забороняється використання додаткових речовин на поверхні напою (какао, кориця та ін.) окрім наданих організатором.
9
Порушення правил учасником, автоматично веде до дискваліфікації учасника.
Регламент змагань
1 РАУНД
1
Учаcники шляхом сліпого жеребкування діляться на пари та станції, всього 16 пар максимум. Одночасно виступає 1 пара учасників на двох окремих станціях.
2
Учасникам надається у першому раунді 6 хв на виконання малюнків з лате-арт колеса. Кількість чашок обмежується лише часом виконання. Чашки які виконуються поза часом не зараховуються. Техніка виконання фріпур (вільне вливання) та етчінг.
3
Малюнки для першого раунду всі зображенні на лате арт колесі та надаються учасникам заздалегідь.
4
З кожної пари обирається 1 переможець що проходить у півфінал.
2 РАУНД
1
Учаcники шляхом сліпого жеребкування діляться на пари та станції, всього 8 пар максимум. Одночасно виступає 1 пара учасників на двох окремих станціях.
2
Учасникам надається у другому раунді 4 хв на виконання малюнків з лате-арт колеса. Кількість чашок обмежується лише часом виконання. Чашки які виконуються поза часом не зараховуються. Техніка виконання лише фріпур (вільне вливання), етчінг заборонено використовувати.
3
Малюнки для другого раунду всі що зображенні на лате арт колесі та мають середній або важкий рівень складності. А саме:
Тюльпан на 10 елементів
Вортекс на 15 елементів
Двокрилий лебідь
Обернений тюльпан на 11 елементів
3 підсічених розети
Обернена розета з тюльпаном на 3 вливи
4
З 16 півфіналістів обирається 4 фіналісти шляхом підрахунку балів.
5
У випадку однакової кількості балів у учасників враховується часовий показник. Швидший учасник проходить у фінал.
6
Техніка виконання лише фріпур (вільне вливання), етчінг заборонено використовувати.
ФІНАЛ
1
Кожен учасник виконує власний авторський малюнок за 5 хв. надавши попередньо його фото у власному виконанні.
2
Порядок виступу визначається кількістю набраних балів та часу у попередньому раунді, де останній учасник виступає першим, а той хто набрав найбільшу кількість балів останнім.
3
Кожен учасник виступає окремо на самостійно обраній станції.
4
Переможець визначається за листами оцінки суддів та оголошується головним суддею з результатами перших 3 х призових місць.